Trappen er ikke til at komme uden om i moderne arkitektur. Og netop derfor er det vigtigt, at alle trapper skaber tryghed og ligeværdighed for alle. På Rigshospitalet i København tog vi en tur op og ned ad en trappe, der er et godt eksempel på, hvordan sådan en kan designes. Tag turen med os i videoen og bliv inspireret til et trygt trappedesign.
2020
LINK Arkitektur
Region Hovedstaden
Malene Landgreen
Ligeløbstrapper. Vindel- og spindeltrapper. Siddetrapper. Rulletrapper. Overalt hvor vi bevæger os i det moderne samfund, inde såvel som ude, støder vi på trappen. Den gode trappe inviterer en med, ovenpå, ned, eller videre rundt i en bygning eller et udeareal. Desværre findes der også ret mange trapper, der gør det modsatte. Trapper, der ikke er gode at gå på, som man snubler op ad, eller simpelthen undgår. Trapper, der ender med at blive barrierer for deltagelse og sundhed.
Den gode trappeoplevelse skabes i et samspil mellem helhed og detalje. Sådan en trappe er den store spindeltrappe på Nordfløjen på Rigshospitalet i København. Men hvad er det, der gør netop den trappe til en god trappe? Vi har besøgt trappen, der lader en glemme tid og sted, men samtidig leder en trygt og godt mellem etagerne.
Trindybde, håndlistens udformning og belysning. Det er blot tre temaer, der bidrager til den gode trappeoplevelse. Her har vi samlet et par overvejelser, som du kan bruge som ledetråde i dit trappedesign.
Har du et godt eksempel på en inkluderende, tryg trappe? Så send os endelig en besked på hej@rumsans.dk eller via Instagram.