Wuppertals Universitet sætter i samarbejde med Bauhaus Universitet i Weimar fokus på, hvordan vi kan anvende arkitekturpsykologi og miljødesign til at skabe bedre fysiske rammer. I løbet af syv uger kan du bl.a. blive klogere på, hvordan lys og farver påvirker menneskers helbred.
Fra 3. november til 15. december bliver der sat fokus på de fysiske og designmæssige faktorer, der har en påvirkning på menneskers helbred. Gennem forelæsningsrækken POSITIONS – Healing Architecture, som du kan følge online, fremhæver et bredt sammensat panel af internationale forskere og arkitekter viden om arkitekturpsykologi og eksempler på, hvordan der i praksis bliver arbejdet med at skabe helende arkitektur.
Symposiet, som er gratis og åbent for alle, giver dig mulighed for at blive lidt klogere på, hvordan arkitektur har skabt bedre oplevelser, mere velvære og bedre helbred for forskellige grupper mennesker. Hver onsdag i syv uger kan du følge med i en online præsentation, som måske kan give dig nye perspektiver og inspiration at arbejde videre med.
Det internationale symposium har også et dansk indslag, når Morten Rask Gregersen fra NORD Architects fortæller om Alzheimer’s Village – et fransk projekt, som tegnestuen står bag, der skal skabe gode, sunde og understøttende rammer for mennesker, der lever med Alzheimers.
Det er German Colour Association – Central Institute for Colour in Science på Wuppertal Universitet og Bauhaus Universitet i Weimar, der har tilrettelagt forelæsningsrækken, som bliver modereret af Dr. Alexandra Abel, arkitekturpsykolog ved Bauhaus Universitet og Prof. Dr. Axel Buether, formand for German Colour Association.