Kunsten har en særlig evne til at række ud til mennesker og skabe forståelse. Det er rammen om en konference, som Billedkunstnernes Forbund inviterer til den 2. december 2024 for alle, som arbejder med klimatilpasningsløsninger.
Løsningerne på klimakrisen kan godt være både meget tekniske, utilgængelige for den bredere offentlighed og svære at begribe og forstå. Her mener Billedkunstnernes Forbund, at kunsten kan hjælpe. Den kan nemlig gribe ud til mennesker og tale til dem i et andet sprog, engagere dem og hjælpe med at konkretisere fremtidsvisionerne om en grønnere fremtid.
Hvordan det kan udspille sig, er i fokus på konferencen Kunsten i klimaarbejdet – Fordringer for forandring d. 2. december 2024 på DAC i København. Her har Billedkunstnernes Forbund inviteret en bred palette af de aktører, der er del af klimatilpasningsløsningerne.
Her kommer bidrag fra så forskellige aktører og eksperter som Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn, og kunstnerduoen Sans façon. Vicedirektør i Naturstyrelsen, Signe Nepper Larsen, og Jacob Teglgaard, der er projektleder i Kulturens Analyseinstitut og tidligere Center for Bæredygtighed i kulturen. Bente Halkier, der som professor ved Sociologisk Institut ved Københavns Universitet er ekspert i adfærdsforskning og medlem af Klimarådet, og Skye Jin, der er billedkunstner og permakulturdesigner. Og Julie Munk fra Center for Offentlig-Privat Innovation og Sidse Grangaard, der er seniorforsker ved BUILD på Aalborg Universitet og forsker i universelt design.
Se hele programmet på konferencens hjemmeside.
Konferencen henvender sig til alle, der har en rolle i klimatilpasningsløsninger, arbejder med klimarelaterede opgaver, eller blot er nysgerrige på forbindelsen mellem kunst og klima.
I forbindelse med konferencen bliver publikationen med samme navn, Kunsten i klimaarbejdet – Fordringer for forandring, også lanceret. Den præsenterer en kortlægning og analyse af kunstrådgiver og kurator Stenka Hellfach og arkitekt MAA og journalist, Tyra Dokkedahl, fra den kuratoriske platform Empathic Environments.