Toiletter, som alle kan bruge, bidrager til socialt bæredygtige byer. Aarhus har ét, og København har ét. Men de såkaldte ‘supertoiletter’ fortjener langt større udbredelse – fra byggeprogrammer til universelt design-strategier, skriver seniorforsker, Sidse Grangaard i et debatindlæg i Byrummonitor.
Hele 2026 findes der af slagsen i Storbritannien, mens vi i Danmark blot kan tælle to eksemplarer af de nye såkaldte ‘supertoiletter’. Mange af os tager muligheden for at kunne komme på toilettet de fleste steder for givet, fordi vi er vant til det. Men det er ikke virkeligheden for alle. Og her kan de nye supertoiletter bidrage med noget særligt, fordi der findes både lift og skifteplads/bruseleje.
I et debatindlæg i Byrummonitor slår seniorforsker ved BUILD, Aalborg Universitet, arkitekt maa. og ph.d., Sidse Grangaard, et slag for, at toiletter af den type vinder endnu større udbredelse. Og ikke kun med initiativ fra kommunerne, for det vil også være relevant i byggeprojekter med andre aktører. Dermed kan de ses som en del af en. universelt design-strategi og desuden være pointgivende i den kommende manual til DGNB-certificeringen.
Læs hele debatindlægget her eller se nærmere på Aarhus’ supertoilet Pressalit Spaces.