Et nyt projekt vil undersøge, hvad der får forskellige mennesker med forskellige behov til at føle sig hjemme i en by. Målet med The Urban Belonging Project er at få en mere nuanceret indsigt i, hvordan byen kan skabe og understøtte inklusion og tilhørsforhold – set gennem brugernes eget perspektiv
Hvad får dig til at føle dig hjemme der, hvor du bor? Og er det mon det samme, som din nabo? Det nye initiativ The Urban Belonging Project vil skabe en mere nuanceret indsigt i, hvordan brugerne oplever deres by, og hvordan byen kan understøtte følelsen af at høre til og føle sig inkluderet i fællesskabet.
Gennem en proces, der falder i tre dele, skal den mangfoldige gruppe lave fotografiske beretninger og geografiske kort og derigennem skabe fælles fortællinger og indsigter om byen.
Projektet er startet af TANTLab på Aalborg Universitet, Gehl Arkitekter, Service Design Lab på Aalborg Universitet, Visual Methodologies Collective fra Amsterdam Universitet, Center for Digital Welfare, ITU og Public Data Lab. Men det er ikke kun dem, der skal skabe indsigten. I The Urban Belonging Project skal forskere og byplanlæggere arbejde side om side med de brugere, der bruger byen.
Målet er selvfølgelig, at de mange og mangeartede indsigter kan skabe grobunden for, at fremtidig byplanlægning bliver mere inkluderende og fællesskabende.
Projektet gennemføres sammen med en række partnere: LGBT+ Danmark, Mino Danmark, Danske Døves Landsforbund, SIND Ungdom, Hugs & Food – Værested og Dansk Handicap Forbund.