Vi har flere gange fremhævet Bylyds produktioner, og denne gang er vi gået en tur i arkivet og har fundet udsendelser, der giver spændende perspektiver på forholdet mellem menneske og arkitektur.
At vi bliver påvirket af den arkitektur, vi befinder os i, er et grundtema på Rumsans, som især er kommet til udtryk i artikler om natur. Men arkitektur kan også, viser forskning, bidrage til at gøre os sundere eller hurtigere raske. Det er fokus tilbage i den 15. udgave af podcasten Bylyd.
Her interviewes Michael Mullins, professor emeritus ved Aalborg Universitet i København, og i samtalen hører vi bl.a. ind på lysets betydning. Bylyd taler desuden med Jette Vibe-Petersen, centerchef på Center for Kræft og Sundhed, der taler om at sætte patienten i centrum. Og tegnestuen C.F. Møller fortæller om, hvordan man rent faktisk griber helende arkitektur an i et projekt.
En del afsnit senere, nemlig i episode 27, handler det om den klassiske udgivelse “Bomiljø” af Ingrid Gehl og bredere om arkitekturpsykologi. Her taler vært Niels Bjørn med Ingrid Gehl om, hvordan hun ser på bogen i dag, og han når også forbi Canada for at tale med professor Colin Ellard, der beskæftiger sig med samme felt.
Du finder afsnit 15 her og afsnit 27 her. På begge links har du desuden mulighed for at gå på opdagelse i hele det store arkiv.